MAENE
Houtbewerkingsmachines

waterslijpmolen Tormek T 8 original

De Tormek T 8, een krachtige waterslijpmolen voor continu gebruik!

waterslijpmolen-Tormek-T-8-original tormek-t-8-natslijpmachine
De Tormek T-8 Original is een krachtige en veelzijdig watergekoeld slijpsysteem dat alles in zich heeft om uw slijpwerk naar een hoger niveau te tillen. Het geavanceerde ontwerp en de gebruiksvriendelijke bediening vormen optimale voorwaarden om succesvol te kunnen slijpen met een topresultaat. De Tormek T-8 Original is ideaal voor kwaliteitsbewuste doe-het-zelvers en voor professionals.
De hoogste kwaliteit en vervaardigd in Zweden.
De Tormek T-8 Original is uitgerust met de originele SG-250 slijpsteen met instelbare eigenschappen die gelijkwaardig zijn aan een 220 tot 1000 korrel en waarmee u alle staalsoorten kunt slijpen, inclusief HSS-staal. Het karakteristieke Tormek-aandrijfsysteem zorgt voor een jarenlang geruisloos en betrouwbaar gebruik. Het efficiënte systeem kan dankzij het unieke aandrijfwiel een optimale snelheid voor watergekoeld slijpen behouden, zelfs bij volle belasting. De industriële wisselstroommotor is onderhoudsvrij en ontworpen om het grote slijpwiel tijdens continu gebruik aan te drijven. Deze motor is getest voor 25.000 draaiuren.
Waterbak met schroeflift en magnetische schraper
De Tormek T-8 Original beschikt over tal van slimme details om het slijpen te vergemakkelijken. Zo heeft de waterbak een handige schroeflift om de waterbak omhoog en omlaag te bewegen. Daarnaast is er een magnetische schraper met dubbele functie: tijdens het slijpen verzamelt de magneet staaldeeltjes en na het slijpen kunt u met de schraper eenvoudig de waterbak schoonmaken. Voor lang gereedschap waarbij water buiten de waterbak kan druppelen (zoals bij koksmessen en grondschaven), kunt u eenvoudig de meegeleverde watergoot op de rand van de waterbak plaatsen.
EzyLock om snel tussen slijpwielen te wisselen
Een ander doordacht detail is de roestvrijstalen hoofdas met Tormeks unieke EzyLock-moer waarmee het slijpwiel zonder gereedschap kan worden vergrendeld en ontgrendeld. Met de EzyLock kunt u ook eenvoudig van slijpwiel wisselen als u werkt met Tormeks extra slijpwielen: de SB-250 Blackstone Silicon, de SJ-250 Japanese Waterstone of een van onze drie diamantwielen.
De leveromvang van de Tormek T-8 Original bevat :
1 x de veelzijdige SE-77 slijpmal voor platte beitels, voor het slijpen van gewone beitels en schaafbeitels.
1 x de TT-50 afdraai-inrichting om uw steen rond en glad te houden.
1 x de SP-650 gradatiesteen om de korrel van de steen te wijzigen.
1 x de WM-200 hoekinstelmal om de snijhoek te meten.
1 x PA-70 wetpasta, te gebruiken met de lederen wetschijf.
1 x de EM-15 randmarkering om de afschuining te kleuren bij het instellen van de snijhoek.
1 x het Tormek-handboek over slijpen in Nederlands .
Ook iets voor u?
Tormek-SVS-38

Tormek SVS 38

De Tormek SVS 38 is een slijpmal voor sculpteerbeitels

25,35