MAENE
Houtbewerkingsmachines

houtdraaibeitel CARBPROD met diamant vorm widia mesje

Houtdraaibeitel CARBPROD, Crown Carbide Pro detailbeitel met diamantvormig widia wisselmesje.

detailbeitel-Crown-widia-mesje
De Crown Carbide Pro houtdraaibeitels zijn het resultaat van een lange tijd besteed aan ontwerp, onderzoek en testen. Deze hoogwaardige komen tegemoet aan de verwachtingen van de professionele houtdraaier.
De mesjes zijn gemaakt van het fijnste nano grade carbide dat is gehard tot een ongelooflijke 93 HRC; dit maakt ze ultra duurzaam en dus langer scherp. Wanneer de rand uiteindelijk niet meer zo scherp geworden is, hoeft u het mesje alleen maar te draaien naar een verse scherpe snijkant. Het mesje van de CARBPROD is diamant vormig en de lengte van de zijkanten is 15mm. Deze detailbeitel biedt door zijn gewicht en de stevige stalen schacht goede controle tijdens het draaien.
Het scherpe hoekpunt is perfect voor fijne detaillering of V-groeven, de zijranden zijn goed voor het verfijnen van bolle rondingen.
De CARBPRO serie houtdraaibeitels hebben een goed gewicht en massa, de stang is maar liefst 20 mm x 13 mm, ze zijn supersterk, gemaakt van chroom vanadiumstaal, wat helpt trillingen te minimaliseren. Het gewicht houdt de beitel mooi vlak op de leunspaan en zorgt, in combinatie met een 355 mm lange handgreep, voor moeiteloze controle. In gebruik werken de gereedschappen het beste wanneer ze vlak en waterpas op de leunspaan gehouden worden, op de centerlijn of, met het handvat iets verhoogd, net onder het centerlijn. De zijkanten van de stang hebben een zachte radius waardoor je ook schuin een snijbeweging kan uitvoeren.
Ook iets voor u?