MAENE
Houtbewerkingsmachines

slijpsteen Tormek SG 250

De originele slijpsteen Tormek SG 250 diameter 250 mm breedte 50 mm

slijpsteen-Tormek-SG-250
De Tormek SG-250 is de originele slijpsteen en is door de jaren heen ontwikkeld en biedt de beste combinatie van efficiënt staal verwijderen, een glad afgewerkt oppervlak en een lange levensduur.
De SG-250 is de slijpsteen die standaard bij Tormek T-8 slijpmolen wordt geleverd. Het is de beste allround slijpsteen en is de ideale keus indien u op zoek bent naar zowel efficiënte staalverwijdering als een fijne afwerking met dezelfde steen.
Deze steen is geschikt voor een scala aan verschillende materialen, van koolstofstaal tot HSS. De steen is geschikt voor alle soorten gereedschap en staal, inclusief HSS.
De slijpsteen van Tormek is behoorlijk anders dan een standaard slijpwiel. De unieke samenstelling van de slijpsteen zorgt in combinatie met de SP-650 gradatiesteen voor twee verschillende slijpfuncties in één slijpsteen. De gradatiesteen polijst het oppervlak van de slijpsteen van zijn normale 220 korrel, naar een oppervlak dat werkt als een slijpsteen met 1000 korrel. Dit is een enorm voordeel, omdat u kunt fijnslijpen met dezelfde slijpmalinstelling als de instelling die u heeft gebruikt voor het aanvankelijke in vorm brengen van het gereedschap.