MAENE
Houtbewerkingsmachines

stofafzuiginstallatie met cycloon Axminster AW118CE

De Axminster AW118CE een stofafzuiginstallatie met cycloon geschikt voor kleine tot middelgrote werkplaats

cycloon-stofafzuiginstallatie-AW118CE stofafzuiging-met-cycloon-Axminster-AW118CE stofafzuiging-met-cycloon-Axminster-filter stofafzuiging-met-cycloon-Axminster-zak
De Axminster AW118E cycloon stofafzuiginstallatie is ontworpen voor de enthousiaste thuisschrijnwerker met kenmerken die vergelijkbaar zijn met professionele modellen. In vergelijking met andere vormen van afzuigers levert een cycloon veel efficiëntere prestaties. De cycloon scheidt de grotere afvaldeeltjes van het fijnere stof, voordat de luchtstroom door de ventilator van de afzuiger gaat. Als gevolg hiervan werkt de ventilator efficiënter en behoudt hij een constante snelheid. Het zwaardere afval valt in één zak of container terwijl de zeer fijne deeltjes zich in een aparte opvangbak verzamelen. De cycloon verwijdert het grootste deel van het afval voordat het het filter van de afzuiger bereikt. Het filter hoeft minder vaak te worden schoongemaakt en er komt veel minder rommel bij kijken.
De AW118E is vrij compact, een stalen buizenframe ondersteunt de cycloon, body, filter en opvangzak. De filterpatroon heeft een handmatig filterreinigingssysteem. Wielen zorgen voor mobiliteit rond de werkplaats. Er is keuze uit een dubbele 100 mm of een enkele 125 mm inlaat. De opvangzak is een royale 118 liter en wordt vastgehouden door een snelsluiting. Voor fijnstof zit een aparte opvangzak onder het filter, die in de praktijk zelden geleegd hoeft te worden. De motor van 1,5 kW levert veel prestaties en werkt prima op een huishoudelijke 13A-voeding. Deze afzuigkap is efficiënt, redelijk stil en zeer capabel. Voor de meeste thuisworkshops is dit alles wat je nodig hebt.
De maat van de afzuigslang mag niet worden verkleind tot minder dan 75 mm, anders zal de prestatie aanzienlijk afnemen.