MAENE
Houtbewerkingsmachines

Japanse trekzaag Power Saw Ibarame 240

De Gyokucho Power Saw Ibarame een Japanse trekzaag is een crosscut zaag.

japanse-trekzaag-RAZORSAW-400 japanse-trekzaag-RAZORSAW-400-kataba japanse trekzaag KATABA 240
De Japanse trekzaag Power Saw Ibarame 240 van Gyokusho is een Kataba type crosscut zaag en is geschikt voor het zagen in hout, gelamineerd hout, composiet materiaal, MDF, spaanplaat en OSB. Deze zaag heeft een speciale vertandingen voor het afkorten. Cross-cut zagen bestaan ​​uit twee rijen tanden en de randen zijn erg scherp en hebben ook een scherpe punt. Met dit zaagblad kan je ook diagonaal zagen maar zagen in de langsrichting geeft echter geen mooie en zuivere sneden.
Om de paar tanden is er een kortere tand die dus niet echt zaagt maar er wel voor zorgt dat het zaagsel beter afgevoerd wordt.
De tanden zijn links en rechts lichtjes gezet waardoor de zaag bij het zagen niet komt vast te zitten in het materiaal.
Voor het zagen kan je de zaag best houden in een hoek van ongeveer tien graden. Pak de handgreep vast vanaf de helft naar iets dichter bij de achterkant van de handgreep. Probeer het zaagblad over de volledige lengte te gebruiken als je begint te zagen. Omdat het een trekzaag is, oefen je slechts een beetje druk uit als je trekt en helemaal geen druk als je duwt. Het gewicht van de zaag is voldoende om het hout te zagen, er is niet veel extra druk nodig.
Ook iets voor u?