MAENE
Houtbewerkingsmachines

Yorkshire Grit microfine

Yorkshire Grit , microfine voor de beste basislaag

yorkshire grit microfine 20
Yorkshire Grit Microfine Abrasive Paste is een super fijne schuurpasta dat kan zorgen voor een extra fijne basis voordat u uw gewenste afwerking aanbrengt. Deze schuurpasta is een samenstelling van minerale olie, bijenwas en ultrafijne slijppoeders. Deze worden vervolgens zorgvuldig gemengd (zonder het gebruik van oplosmiddelen of andere sterk ruikende en potentieel schadelijke chemicaliën) om een ​​romige schuurpasta te produceren. Yorkshire Grit microfine werkt als vloeibaar schuurpapier.
Deze Yorkshire Grit Microfine kan best gebruikt worden na de behandeling met de gewone Yorkshire Grit maar dit is niet absoluut noodzakelijk, in dit geval dan wel vooraf opschuren tot korrel 600 en daarna best een laag poriënvuller aanbrengen en dan inwerken.
Het aanbrengen is zeer eenvoudig en gaat vrij snel … zonder dat de draaibank draait, neem wat van de pasta op een vodje of fijn keukenpapier
en wrijf het in op het werkstuk , zodat het overal mooi verdeelt is! Daarna kan je de draaibank aanzetten en beginnend op lage snelheid, +/- 500 toeren/minuut, de Yorkshire Grit Microfine mooi egaal inwerken. Langzaamaan kan je dan de snelheid verhogen en met lichte druk het product zijn werk laten doen. .. je voelt zo het schuurpoeder steeds fijner worden. Als de Yorkshire Grit volledig ingewerkt is kan je de draaibank stopzetten en dan met een propere doek nog eens het werkoppervlak proper vegen en dan is het klaar voor de volgende stap de definitieve afwerkingslaag.
Yorkshire Grit Microfine kan ook gebruikt worden op acryls en resins en Milliput enz.. Let wel .. altijd zorgen dat alle residu van de Yorkshire Grit ingewerkt is vooraleer de afwerkingslaag er op gezet wordt.