MAENE
Houtbewerkingsmachines

ujk precisie freesmal voor groeven

UJK Precision grooving jig, voor uiterst nauwkeurig frezen van groeven

freesmal-groeven-UJK precision-grooving-jig-UJK-104780 freesmal groeven UJK grooving jig UJK grooving jig freesmal groeven
Dit prachtig ontworpen apparaat is volledig gemaakt in Axminster, Engeland en stelt u in staat om groeven, dadoes (door of gestopt) en rechthoekige uitsparingen te frezen.
Het biedt een veel grotere nauwkeurigheid en precisie dan voorheen mogelijk was. De UJK Precision Grooving Jig is primair ontworpen voor gebruik met een UJK Progrip Clamp en biedt ongeëvenaarde functionaliteit. Het werkt op elke geschikte rechte rand tussen 10 mm en 16 mm dik en 45 mm tot 55 mm breed. De enige andere benodigde apparatuur is een bovenfrees die is uitgerust met een geleidingsring van 30 mm. Na het opzetten van de mal passen de frees en geleidingsring in de opening van 30 mm en kan het frezen beginnen. De mal glijdt uitzonderlijk soepel langs de klem. Het klemhuis heeft aan de ene kant twee lagers en aan de andere kant een plaat met lage wrijving. Een vergrendelbare stelschroef beweegt de wrijvingsarme plaat om eventuele speling tussen de mal en de klem te verwijderen. Met een lens met schaalverdeling en kruis kunt u de mal precies positioneren, zowel ten opzichte van de schaal op de Progrip-klem als ten opzichte van een lijn die op uw werkstuk is gemarkeerd. Voor meer precisie kunt u met een nonius-schaal met een micro-aanpassing de mal instellen met een nauwkeurigheid van 0,1 mm. Als u een groef wilt frezen die breder is dan de frees, bieden de schaal- en schroefdraadaanpassing de nodige controle voor de tweede doorgang. Als de groef na de eerste snede te smal is, kunt u altijd de microversteller gebruiken om deze een klein beetje te verschuiven voor een tweede doorgang.
Bij het frezen van een opening biedt de mal dezelfde precisie. Het maakt een afkortlengte tot 100 mm mogelijk en stelt u in staat om alle vier de zijden in één keer te zagen. Voor diepere groeven is uiteraard meer dan één doorgang nodig.
De leveromvang bevat een paar aanslagen om de freeslengte te beperken en de Progrip-schaal in positie te vergrendelen.
Ook iets voor u?
bovenfrees-Perles- OF3

bovenfrees Perles OF3

Bovenfrees Perles OF3, met krachtige 1010 W motor en met micro fijninstelling van de zijgeleider.

244,00