MAENE
Houtbewerkingsmachines

schaafbank Axminster AT310SPT

vlak en vandikte schaafmachine Axminster AT310SPT , schaafbreedte 310 mm en met spiraalfrees

schaafmachine-AT310SPT-Axminster-trade Schaafmachine-AT310SPT-spiraal-as schaafmachine-Axminster-AT310SPT AT310SPT-schaafmachine schaafmachine-AT310SPT-zijgeleider
Vlak- en vandikte schaafbank Axminster AT310SPT.
Dit is een robuust gemaakte schaafmachine, speciaal geschikt voor gebruik in elke handelswerkplaats. Deze schaafbank is gemaakt van gietijzer en dik gelast staal, is robuust en kan dagelijks intensief worden gebruikt. De lange gietijzeren tafels hebben zware ribbels aan de onderkant om de vlakheid te behouden. En uitzonderlijk te noemen .. beide tafels zijn volledig aanpasbaar aan het messenblok om snipen te voorkomen. De tafels scharnieren onafhankelijk van elkaar en hebben aanslagvergrendelingen om ze stevig vast te houden bij het vandikte schaven. De vandiktetafel is eenvoudig in te stellen met een soepel mechanisme en wordt ook geleverd met een numerieke hoogte-indicatie voor een nauwkeurige meting van de schaafdikte. Zodra de hoogte van de vandiktetafel ingesteld is, kan deze positie ook geblokkeerd worden om elke beweging tijdens het schaven te verhinderen. Het vlakschaven wordt ondersteun door een robuuste zijaanslag, deze is precies in te stellen op 90 ° maar is ook kantelbaar tot 45 °. Aan de achterkant van de machine zijn beugels gemonteerd om de zijgeleider op te bergen wanneer deze niet in gebruik is. De spaanafzuiging vindt plaats via een scharnierende omklapbare kap die voor de veiligheid elektrisch is vergrendeld.
In overeenstemming met het beoogde professionele gebruik, is de machine uitgerust met een spiraalmessenblok, 4 rijen van 14 widia mesjes. Het voordeel van dit type blok is de enorme hoeveelheid tijd die het kan besparen. Het blok bevat zesenvijftig, 15 mm vierkante massieve wolfraamfrezen die in een spiraalvormig patroon zijn gerangschikt. Wanneer de messen uiteindelijk bot worden, is het een kwestie van ze allemaal naar een nieuwe snede te draaien. Elke snijkant gaat meer dan tien keer langer mee dan HSS, en elk mesje heeft vier randen; lastige meswissels, slijpen, instellen en controleren behoren tot het verleden. Er zijn verschillende voordelen van dit type schaafblok: -
Duurzaamheid: elke snede gaat ongeveer tien keer langer mee dan een HSS-mes en je hebt vier snijkanten per mesje.
Geluid: spiraalvormige messenblokken zijn opmerkelijk stiller in gebruik, tot 50% bij sommige houtsoorten. En de afwerking is zijdezacht, zonder schaafsporen die eventueel zouden kunnen verschijnen.
Vermogen: vanwege hun schaarwerking kan de energiebesparing oplopen tot wel 30%, wat veel minder belasting van de machine en lagere bedrijfskosten betekent.
Deze schaafmachine wordt geleverd 230 volt mono met UK 16A CEE stekker (3 pin). Er wordt helaas geen EU-verloopstekker meegeleverd maar dat kan je gemakkelijk in een DHZ zaak vinden.
Fabrieksgarantie : 3 jaar (voorwaarden zie website Axminster)
Ook iets voor u?