MAENE
Houtbewerkingsmachines

lintzaagmachine voor hout Laguna 14BX

De Laguna Tools 14BX lintzaagmachine voor hout, de krachtige robuuste lintzaagmachine

lintzaagmachine-laguna-14BX lintzaagmachine-laguna-14BX-tafel lintzaagmachine_laguna_14BX_open
De lintzaagmachine voor hout Laguna Tools 14BX, is ideaal voor een houtbewerker die nauwkeurigheid en hoogwaardige snijkracht vereist.
Voortbouwend op het succes van het 14/12-model, heeft de 14BX een vergelijkbare specificatie, maar met een krachtigere 1,9 kW motor, dubbele afzuigopeningen en solide frame uit één stuk gebouwd met een zwaarder staal. Een voetschakelaar en schijfremsysteem zijn ook toegevoegd om de zaag gemakkelijker te stoppen en de motor vrijwel onmiddellijk tot stilstand te brengen. De premium bouwkwaliteit, grote zaagdiepte en uitstekende functies zullen professionele schrijnwerkers zeker aanspreken.
Deze high-end functies omvatten een piramidevormige wervelkolom die elke framevervorming minimaliseert wanneer het zaaglint volledig onder spanning is, hierdoor wordt de zaagnauwkeurigheid gemaximaliseerd.
Een van de meest onderscheidende voordelen van het Laguna lintzaagmachine assortiment ten opzichte van alle andere merken is het beroemde keramische bladgeleidingssysteem. Ze creëren 10 contactpunten op het zaagblad, waardoor eenvoudig te plaatsen en zeer nauwkeurige zaagsneden mogelijk zijn, zelfs bij het zagen van dik hout. Het gebruik van keramische geleiders met een lange levensduur zorgt voor een veel groter contactoppervlak met het zaaglint dan traditionele geleiders met kogellagers. Het resultaat is meer ondersteuning voor het zaaglint en een grotere zaagnauwkeurigheid.
De geremde motor levert voldoende vermogen om op de volledige zaagdiepte van 346 mm te werken. Met de snelspanner achteraan kan het zaaglint direct ontspannen worden en zo het zaaglint snel vervangen worden. Er is ook een klein venstertje aan de zijkant zodat de positie van het zaaglint kan nagezien worden. De micro gepolijste gietijzeren tafel is gemonteerd op een oversized dubbele gietijzeren geleider met twee vergrendelingspunten die ervoor zorgen dat er een solide werkoppervlak is. De tafel kantelt naar 45 graden met een positieve stop op 90°. Een flip plaatje maakt reverse tilt tot 7 graden mogelijk wanneer dat nodig is. In het midden van de tafel bevindt zich een geanodiseerde aluminium inlegplaatje met 4 stelschroeven voor een perfecte uitlijning. De stevige aluminium zijgeleider kan zowel verticaal als horizontaal gebruikt worden en zorgt zo voor volledige en nauwkeurige geleiding voor zowel grote als kleine werkstukken.
Massieve gietijzeren wielen zijn elektronisch / dynamisch uitgebalanceerd en uitgerust met polyurethaan banden uit één stuk die zijn ontworpen om koeler te draaien en langer mee te gaan dan conventionele banden.
De 14/BX is uitgerust met een voet-bediend schijfremsysteem. Door op het voetpedaal te drukken, wordt eerst de motor stil gelegd en ten tweede wordt de schijfrem geactiveerd om de zaag vrijwel onmiddellijk tot stilstand te brengen.
Efficiënte stofafzuiging wordt bereikt door gebruik te maken van twee x 100mm (4") diameter openingen, 1 bevindt zich net onder de tafel met een deflector die het stof naar de opvangopening stuurt en dit, voordat het in contact komt met het onderste wiel en een de andere bewegende delen en een 2de bevindt zich onderaan de kast voor het resterende stof.
Geleverd met zaaglint Carbon FORCE regular - 13 mm x 0,65mm 6TPi
Ook iets voor u?
lintzaagmachine-laguna-1412

lintzaagmachine Laguna Tools 1412

De lintzaagmachine voor hout Laguna Tools 1412, met zijn professionele uitvoering, heeft reeds diverse prijzen gewonnen in Amerika.

2.153,00 1.950,00