MAENE
Houtbewerkingsmachines

lintzaagmachine Dictum BS 320-12

De Dictum BS 320-12 is een compacte lintzaagmachine en ideaal voor de thuiswerkplaats.

lintzaagmachine-Dictum-BS-320-12 lintzaagmachine-BS-320-12-Dictum lintzaagmachine-BS-320-12-tafel lintzaagmachine-BS-320-12-geleiding
Compacte lintzaag voor gebogen contouren, rechte zaagsneden, op lengte zagen, scheiden en parallel zagen.
Deze lintzaagmachine, inclusief de twee deuren, is volledig gemaakt van plaatstaal. Een extra stalen frame versterkt de constructie, verhoogt de torsiestijfheid en vermindert trillingen, hierdoor is het mogelijk het zaaglint strakker aan te spannen dan bij vergelijkbare machines van dit formaat en worden betere snijresultaten behaald. De bovenste en onderste bandgeleiding kunnen afzonderlijk en nauwkeurig worden afgesteld met behulp van zijgeleidingsrollen en achterrollen. Snelspanners voor zaaghoogte, tafelhelling en riemspanning vergemakkelijken een snelle en nauwkeurige aanpassing.
De massief gietijzeren tafel is kantelbaar van -5° tot +45° en bevat een 19 mm T-gleuf voor het geleiden van de verstekaanslag (-60° tot +60°). Als optie wordt tafelverbreding en verlenging aangeboden, deze zijn eenvoudig te monteren.
De uitgebalanceerde wielen van gegoten aluminium en zorgen voor een soepele loop. Voor een betere aflezing van de mm/inch-schaal is een vergrootglas geïntegreerd in de aluminium zijgeleider.
De 2 deuren bevatten veiligheidsschakelaars om te voorkomen dat de machine start wanneer de deur open is. De aan/uit-schakelaar met onderspanningsafschakelspoel voorkomt onbedoeld opstarten.
Twee bandsnelheden en een reinigingsborstel op de onderste rol zorgen voor een rustige loop en optimale werkresultaten. Twee aansluitingen voor stofafzuiging, aan de onderste zaagbandgeleider en aan de onderkant van de behuizing, zuigen spanen direct af.
Interessant aan deze lintzaagmachine is ook dat er een speciale optie is voor het gebruik van zeer fijne zaaglinten maar liefst 3,2 mm. Het zaaglint wordt dan geleidt door een kogellager boven en onderaan de tafel, hierdoor kan je zeer smalle bochten zagen!
Leveringsomvang :
1 x zijgeleider
1 x verstekaanslag
1 x onderstel
1 x zaaglint 12,5 mm
1 x duwstok
Ook iets voor u?
vlakschaaf-Shinto-AH150

vlakschaaf Shinko AH150

De Shinko AH150 is een tafelmodel vlakschaafmachine met schaafbreedte 150 mm en heeft een schaafas met HSS mesjes .

460,00