MAENE
Houtbewerkingsmachines

lintzaagmachine Dictum BS 270-10

De Dictum BS 270-10 is een compacte lintzaagmachine en ideaal voor de thuis werkplaats.

lintzaagmachine-Dictum-BS-270-10 lintzaagmachine-BS-270-10-Dictum lintzaagmachine-BS-270-10-tafel lintzaagmachine-BS-270-10-geleiding
De Dictum BS 270-10 is een compacte lintzaag voor gebogen contouren, rechte zaagsneden, op lengte zagen, scheiden en parallel zagen.
Deze lintzaagmachine, inclusief de twee deuren, is volledig gemaakt van plaatstaal. Een extra stalen frame versterkt de constructie, verhoogt de torsiestijfheid en vermindert trillingen, hierdoor is het mogelijk het zaaglint strakker aan te spannen dan bij vergelijkbare machines van dit formaat en worden betere snijresultaten behaald. De bovenste en onderste bandgeleiding kunnen afzonderlijk en nauwkeurig worden afgesteld met behulp van zijgeleidingsrollen en achterrollen. Snelle klemming voor zaaghoogte, tafelhelling en riemspanning vergemakkelijken een snelle en nauwkeurige aanpassing.
De massief gietijzeren tafel is kantelbaar van -5° tot +45° en bevat een 19 mm T-gleuf voor het geleiden van de verstekaanslag (-60° tot +60°). Als optie wordt tafelverbreding en verlenging aangeboden, deze zijn eenvoudig te monteren.
De uitgebalanceerde wielen van gegoten aluminium en zorgen voor een soepele loop. Voor een betere aflezing van de mm/inch-schaal is een vergrootglas geïntegreerd in de aluminium zijgeleider.
De 2 deuren bevatten veiligheidsschakelaars om te voorkomen dat de machine start wanneer de deur open is. De aan/uit-schakelaar met onderspanningsafschakelspoel voorkomt onbedoeld opstarten.
Twee bandsnelheden en een reinigingsborstel op de onderste rol zorgen voor een rustige loop en optimale werkresultaten. Twee aansluitingen voor stofafzuiging, aan de onderste zaagbandgeleider en aan de onderkant van de behuizing, zuigen spanen direct af.
Interessant aan deze lintzaagmachine is ook dat er een speciale optie is voor het gebruik van zeer fijne zaaglinten maar liefst 3,2 mm. Het zaaglint wordt dan geleidt door een kogellager boven en onderaan de tafel, hierdoor kan je zeer smalle bochten zagen!
Leveringsomvang :
1 x zijgeleider
1 x verstekaanslag
1 x onderstel
1 x zaaglint 9,5 mm
1 x duwstok
Ook iets voor u?
tafelzaag-Fusion-1-Laguna

Tafelzaag Laguna Fusion 1

Tafelzaag, Laguna Fusion 1, de compacte tafelzaag , oogt niet alleen mooi maar beschikt ook over uitzonderlijke eigenschappen

1.700,00
bovenfrees-Perles- OF3

bovenfrees Perles OF3

Bovenfrees Perles OF3, met krachtige 1010 W motor en met micro fijninstelling van de zijgeleider.

239,95