Houtbewerkingsmachines
Houtbewerkingsmachines

Bezoek de showroom!

showroom-winkel

Breng ook eens een bezoekje aan onze winkel

Vragen? Neem contact op!

klantenservice-contact

U kunt ons altijd bellen of mailen...

(Leeg)
Login

Shellawax

Shellawax vloeibaar voor een mooie rijke glans

Beschrijving

Shellawax is een één laags afwerkingsmiddel speciaal ontwikkeld voor gebruik bij het houtdraaiwerk, doch daarnaast ook gebruikt kan worden
voor het afwerken van houtsnijwerk, kunststoffen, steen enz... .
Het product is eenvoudig aan te wenden, het droogt snel en het geeft een mooie glans, drie eigenschappen die dit product bijzonder geliefd maken bij houtdraaiers wereldwijd !
Het wordt gebruikt met de draaibank ingeschakeld en vormt als gevolg van wrijving en warmte één geheel met het hout !
Shellawax dringt tijdens het aanbrengen in het hout en is direct door en door droog en aan te pakken. Het duurt echter ongeveer 3 weken voordat de afwerking volledig is uitgehard. De Shellawax afwerking zit in het hout in vergelijking met een traditionele laklaag die er eigenlijk blijft opliggen. De Shellawax producten zijn samengesteld uit een mix van speciale , harde shellak en diverse soorten was waaronder carnauba- en bijenwas en geven, mits juist aangebracht , een briljante afwerking die tevens voedselveilig is!

Voor een prima glans !
* Schuur het product tot tenminste korrel 400, of met nog fijnere korrel tot ten minste 800 ( of gebruik EEE ultrashine als basis .... )
* Stop de draaibank, breng wat Shellawax aan op een schone, droge doek en smeer het werkstuk daar vlot en gelijkmatig mee in!
* Start de draaibank, druk het vochtige deel van de doek STEVIG tegen het werkstuk en schuif op die manier langzaam over het hele oppervlak.
* Voor kleinere werkstukken kan Shellawax direct vanaf de doek aangebracht worden.
* Bij het aanbrengen van Shellawax op schalen ( gebruik hiervoor liever de cream variant) werkt u vanuit het midden naar de rand en gaat u vervolgens nog 3 - 4 keer snel over het hele oppervlak heen om zeker te zijn dat u een gelijkmatige laag Shellawax hebt aangebracht .
* Voor groot werk ( 30 cm en meer) maakt u een mix van Shellawax en Shellawax cream in de verhouding van 50/50 cm om een crème te krijgen die langer verwerkbaar blijft. De genoemde verhouding is slechts een indicatie en kan zonder problemen worden aangepast afhankelijk van het werkstuk en of uw persoonlijke voorkeur.
* Zorg er voor dat tijdens het aanbrengen van de Shellawax de draaibank op een hoog doch VEILIG toerental is ingesteld zodat voldoende warmte kan worden ontwikkeld.

Voor een echte hoogglans !
* Schuur het werkstuk op tot korrel 1200 en breng de Shellawax aan zoals hierboven.
* Schuur nu nogmaals het werkstuk op tot korrel 2000 en/of gebruik EEE-ultrashine
* Breng een tweede laag Shellawax aan die bestaat uit 50 % Shellawax en 50 % Shellawax cream .
* Let op : Deze tweede laag komt WEL op het werkstuk te liggen en is zo fragieler voor beschadigingen.

Voor een zijdeglans !
* Voor het verkrijgen van een zijdeglans brengt U Shellawax-cream aan op het werkstuk en laat dit 5 tot 10 minuten drogen.
* Vervolgens start u de draaibank en wrijft u het werkstuk op met een droge, schone doek en lichte druk. Als u vóór het aanbrengen de Shellawax-cream verdunt met wat "gewone" Shellawax werkt dit nog iets gemakkelijker !

Details

flacon van 250 ml

Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.

Voornaam
Achternaam
E-mail
Uw vraag
Annuleren
Verzenden