Houtbewerkingsmachines
Houtbewerkingsmachines

Bezoek de showroom!

showroom-winkel

Breng ook eens een bezoekje aan onze winkel

Vragen? Neem contact op!

klantenservice-contact

U kunt ons altijd bellen of mailen...

(Leeg)
Login

Deense olie - Danisch oil

Rustins Deense olie, een hoogwaardige afwerking

Beschrijving

DANISH OIL, of DEENSE OLIE olie genoemd, is een tung olie, vermengd met andere natuurlijke oliën en harsen . Deze houtolie dringt door in het hout en zorgt voor een satijnachtige afwerking. Indien gewenst kan door het aanbrengen van een 2 of 3 de laag een diepere glans bereikt worden. Deze DEENSE OLIE kan aangebracht worden met een doek of een borstel. Het mag vrij royaal aangebracht worden , om dan na 10 - 15 minuten de overtollige olie weer te verwijderen zodanig dat het mooi egaal opdroogt! Om een diepere glans te bereiken kan dan op dezelfde manier een 2de laag aangebracht worden, maar dan best tussen iedere laag +/- 24 uur wachten. DEENSE OLIE laat mooi de tekening in het hout tot zijn recht komen , maar zal het hout wel iets donkeren. Op zich is deze olie al vochtafstotend , maar om nog een beter resultaat te bereiken kan er nog een laag microcrystal was opgedaan worden. Danish oil beantwoordt aan de normen EN71 en BS 5665 en is hierdoor geschikt als oppervlaktebehandeling voor houten speelgoed. Voor gebruik altijd eerst goed schudden zodat de bestanddelen van de olie zich goed kunnen mengen.
Let wel .. als het blik veelvuldig geopend wordt en dus veel blootgesteld wordt aan lucht kan de olie beginnen klonteren.
DEENSE OLIE is zowel geschikt voor binnen als voor buiten. Voor buitengebruik .. voor de 1ste behandeling van het hout .. de olie verhouding 1/1 verdunnen met terpentijn, zodanig dat het diep in het te behandelen hout kan dringen en daarna afhankelijk van het hout 2 tot 3 lagen onverdunde Deense olie aanbrengen en dan liefst 4 - 6 uur wachten tussen het aanbrengen van elke laag zodanig de olie tijd heeft om in te werken.

Details

blik met hersluitbare dop inhoud : 500 ml

Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.

Voornaam
Achternaam
E-mail
Uw vraag
Annuleren
Verzenden